Arkiv

Pressemelding: 1. februar innføres tidsdifferensierte bompenger i Bergen

Hovedmålet med tidsdifferensieringen er å redusere biltrafikken i perioder med tettest trafikk og de største køproblemene. En demping av trafikken i morgen- og ettermiddagsrushet kan gi mindre utslipp, og dermed bedre luftkvaliteten.

For å styrke kollektivtilbudet ved innføring av tidsdifferensierte takster, har Skyss fra 4. januar satt inn 300 ekstra bussavganger daglig.

Slik blir satsene:

LETTE KJØRETØY

  • 45 kroner: Mandag til fredag klokken 06.30–09.00 og 14.30–16.30
  • 19 kroner: Mandag til fredag utenom rush og lørdag til søndag

TUNGE KJØRETØY

  • 90 kroner: Mandag til fredag klokken 06.30–09.00 og 14.30–16.30
  • 38 kroner: Mandag til fredag utenom rush og lørdag til søndag

Dagens ordning med rabatt, timeregel og passeringstak for trafikanter med AutoPASS-brikke blir videreført.
Med AutoPASS-avtale betaler man kun for én passering i bomringen i Bergen dersom samme kjøretøy passerer flere bomstasjoner i løpet av 60 minutter (timeregelen). For å unngå høy takst, må man passere alle bomstasjonene før tidspunktene for høy takst starter.

Du bruker en nettleser som ikke støttes av denne nettsiden!

Du bruker en nettleser som ikke støttes av denne nettsiden! Du bruker en nettleser som ikke støttes av dette nettstedet. Dette betyr at noen funksjoner ikke fungerer som de skal. Bruk eller oppgrader / installer en av de følgende nettlesere for å dra full nytte av dette nettstedet.
- Takk!
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux